Sunday, 4 November 2012

TeriMe KaSih KAWAN

Bismillah.... Assalamualaikum Dairi ku (~_~)

hari ini aku teringin nk luah kn ape yg aq rase dalam hati aq,,,
saje suke2,,,da lame kot x update kt sini,,deq kesibukan yg melampau,,

bermulelah sebuah kisah,,di sebuah kampung,kampung tersebut di beri nama
Teluk Sengat,di kawasan perumahan atas bukit di SKTS,
terdapat keluarga guru yang menjalani kehidupan di situ,
terdapat ramai kanak2 riang yg mewarnai kawasan perumahan tersebut,
terdapat sepasang kawan yang sangat rapat,
bagai isi dan kuku,sentiasa bersama,
bermain bersama,belajar bersama
ketawa bersama,menangis bersama,,
kene rotan x siap kerja rumah sama2,,
pergi sekolah bersama,main basikal bersama,,
duduk dalam kelas sentiasa berdua,,
pasang tersebut bukan pasangan kekasih,
bukan juga pasang yg di takdirkn berjodoh di luhmahfuz
mereka hanya di takdirkn untuk berkawan bersama
bersama2 mengharungi zaman kanak2 yg penuh warna warni,
mereka tidak pernah melukakan satu sama lain,,
sangat bahagia,,jarang bergaduh,,,sehingga ramai yg cemburu 
akan keakraban mereka,tapi mereka terus kekal bersama..
kerana persahabatan mereka di bajai keikhlasan,
betullah kata orang,,dan juga pepatah
langit tak selamanya cerah,,
laut tidak selalu tenang,,
pasangan sahabat yg setia bergaduh buat pertama kalinya,,
ya,,sejarah ini berlaku ketika mereka di darjah empat,
nasib tidak menyebelahi mereka bila sang lelaki berpindah
mengikuti keluarga yang berhijrah ke kawasan lain,,
sebelum mereka berpindah,,si perempuan tadi ,,
merasa sebersalah,tapi tetap tidak bertegur dgn kwn tersebut,
bnde itu buat mereka menyesal,,
selepas itu,,si perempuan tersebut menyesal ap yg dia lakukan
namun,dia tidak meratapinya,
sentiasa mendoakn kebhgiaan kwn nya,
takdir menyebelahi mereka,bila mereka kembali bertemu di alam remaja
ya,,mereka sudah melupakan sengketa lama
kembali rapat dan berkwan seperti dahulu kala
walaupun mereka sudah besar,,namun,ikatan persahabatan masih seperti dulu
terlihat keikhlasan di dlm hubungan tersebut,
hanya sekadar kawan,tidak lebih dari itu,,
namun,,,seperti biasa,,ada saja yg mencemburui hubungan mereka,,,
lelaki tersebut sudah mempunyai bintang hati,,
wlaupn bgitu,perempuan tersebut faham,,
dy hormat lelaki tersebut sbgai Bf org,,dan juga menghormati perempuan tersebut,,
sentiase mendoakn sahabatya bahagie dgn perempuan tersebut,,
namun,hati manusie kita tidak tahu kn,,
dgn rase bngge dy telah melarang si lelaki berhubung dgn perempuan tersebut,,
jutaan maaf di ungkap kn oleyh lelaki tersebut kepade kwn perempuannya,,
hanya kerane terpakse melupakan hubungan persahabatan mereka,,,
si kwan perempuan tersebut mengatekn kepade lelaki tersebut,,
tak ape,,,aku paham,,its okey,,jage la aty awek ko,,
tp dlm hati dy ( Ya Allah,,kwn je kot,x lebih,ikhls nk kwn,sbb dy hanye kawan)
di hadapan dy melemparkan senyuman palsu,
bukan untuk jadi hipokrit,,
tapi,,ingin menjage hati kwn nya,,supaya dy tenang,
tidak rase bersalah,,dan dy taw,ap yg die buat,ley buat dy bhgie,,
berakhir la sebuah ikatan persahabatan,,,
mungkin mereka akan tetap berkawan,,jika Allah menetapkn sedemikian,,

 buat sahabat lelaki tersebut --->
 terima kasih,,,yg x terhingge,,kerane sudi berkawan dgn diri ini yg x seberape,,
wlupon kite sudah tidak menghubungi antre satu sme lain,,
hope ko x lupe kn aq,,tetap sudi doa kn kebahagiaan aq,,
aq x pernah lupekn ko sekeluarge,,
klu terjumpe nnti,,hope ko masih sudi tersenyum untuk aq,,

buat buah hati lelaki tersebut --->
tahniah kerane berjaye menghancurkn ukhwah persahabatan 
yg telah kami bina sejak dari usia kami 5 tahun,,
mungkin bukan rezeki kami untuk terus berkawan,,
wlu ape pon yg kau buat,aq ttp doa kn ko bhgie ngn kwn aq,,
jage la dy baik2,,aq taw dy syg ko sparuh mati,,
buat la dy tersenyum,jgn biar kn hati dy terluka,
dan ingat la,,aq x pernah mengharap dy lebih dpd seorang KAWAN
aq ikhlas berkawan ngn dy,x pernah ternia nk msk cmpur hubgn cinte korang,,
berbahagielah selagi kamu mampu,,moge jodoh kamu berdue kekal hingge ke akhir hayat,
Ammiinnn,,,doa tulus dari seorang insan yg ikhlas doa kn kalian,,

buat diri sendiri --->
bersabarlah wahai hati,,masih banyak lagi teman baik yang menanti
tapi kamu perlu ingt,dy cuma satu,jumpa lh kwn sejuta lebih baik dpd dia,
tetapi tetap bukan dy,,terus menjalinkn ukhwan dgn siape yg sudi,,
jangan lah kamu berkecil hati,jgn kamu menanam rasa benci dan dengki,
sesungguhnya kebahagiaan kawan mu itu penting,,
kerane hati mu Ikhlas menyayanginye sbagai seorang sabahat,
InsyaAllah,,kamu akan bahagia bile selalu mendengar berita gembira darinya,,(^_^)



Saturday, 29 September 2012

dear hati

silent,,,,,,for ever,,,,
ohhh,,,what should i do know.....bosan meyh,,,,
sakit xilg2,,,

Monday, 17 September 2012

Rindu

Emmmmm,,,ape yg aq nk tulis ni ek???
huhuh,,,da lme biar kn my online dairy ni bersawang,,
da boleyh jadi zoo da kn,,huhuhu,,,
teringin nk update,,,mcm2 nk luahkn,,tp xde mase,,x sempat je nk luah kn,,
padahal xde la bz mne,,tp di sebab kn kesibukan yg memanjang
aq x smpat nk buat luahan,,,
emmm...rindu,,,tu je yg dpt aq luah kn,,
tp,,aq x taw rindu ape bnde,,,
okeyh,,,aq teros mencari,,,mencari,,,dan teros cari,,
ape sebenarnye yg hilang ni????????
okeyhhh,,,finally aq dah jumpe jwapan nyer!!!
kat mane aq jumpe???dpd dlm hari aq sndri,,
bermulelah story aq berjumpe jawapan rindu itu,,,
mse raye aq pegi skul lme,,aq nmpk surau tmpt aq slalu pergi,,(-_-')
n aq rase sangat sayu,,,aq rase rindu,,
aq rindu kemerduan azan adeq2 n rakan2 aq kt skul dlu,,
mungkin,,kerinduan tu mnyebabkan aq makin pasti ap yg aq carik,,
yepp,,aq carik diri aq yg dulu,,

sambil hati berkate,, : mane aq yg slalu bace Al Mathurat???
mane diri aq yg akan khatam bila bulan Ramadhan menjelme???
em,,,yep,,aq pasti,,aq terlalai,,,(=_=)
finally,,, aq buat keputusan untuk ubat kerinduan aq pelan2,,


tada!!!,,ni la pengubat rindu aq,,,
Al -Mathurat,,,emmm,,tenang je bile dpt bce,,
sambil bce,terngiang2 suare membe2 time kt hostel dlu,
bce bnde ni bila lepas solat Suboh n Maghrib,,
ya Allah,,rindu nye saat tu,,tp aq tau,mase tu x kn kembali,,
aq cume berhrap membe2 aq tetap rse sme yg mcm aq rase,,(~_~)
mase bace td,,rase tenang,,
n cube mencari kekuatan diri sendiri,,
gali2,,ape yg ade dlm aty,,n cube bina kekuatan utk  capai kejayaan,,
Ustaz Amir pernah kate,,kami warge ASAPENA 
kalau bace Al -Mathurat,,hembus kt air,,
air tu akan jadi penawar,,
sbb Al- Mathurat tu zikir kami,,
aq terbayang Ayah asrama mse bce td,,
Ya Allah,,berkatilah hidup guru ku itu,,Aamiinn..

kadang2 aq sangat pasti,,,kerinduan tu,,bukan hanye tok manusie yg layak di rindui
tp juge pade dri sndri,,rindu akan diri yg dulu,,yg sntiase bhgie,,n perlu mncri ketenangan,,
sebab,,kadang2 kite akan rase sngt kecil,,n rase sngt hine,,knp rse mcm tu??
kdg2 kite pon x pasti kn,,rase kesepian yg boleh membunoh,,
dlm sekelip mate je,,kite boleh bertuka dari gembira kepd sedih,,
saat tu,,kite akn crik kekuatan sndri,,
rase kesepian tu,,hilang,,bile kite luah kn dalam hati,,
melalui care ni,,
orang x selalu ad untuk kite,,, tp Allah ade,,(~_~)

Sunday, 15 July 2012

HaPpY BezDaY mY Sis


HAPPY BEZDAY TO YOU,,
HAPPY BEZDAY TO0 YOU,,
HAPPY BEZDAY TO AWE!!
HAPPY BEZDAY TO YOU,,(~_~)

wah,,,x sangke da tue da adeq aq sorg,,opps!!
tue ker?? ye la tue,,da matang kn,,,da 18 tahun da,,,
memg sangat tue,,hihiihh,,,(kite xseda diri jap)
sempene hari yg mulie ni,,
kite nk ucap kn,,,selamat hari jadi syg,,,
awe da besa da kn,,??
x maw pangai mcm budak2 lg ye deq,,,
bile usie meningkat,means awe da makin matang,,
matang yg mcm mane ye??
matang yg da pndai wt keputusan penting dlm idop awe,
utame kn kejayaan dlu,,utme kn pelajaran,,keluarge,,baru la pk yg len2,,
yg len2 tu means cinta n so on,,,(~_~)
x lame lg awe da nk p merantau g stdy kn,,
actually,,kite risaw kn awe (-_-')
gune kn ape yg awe blaja hidop berdikari kt hostel tu sbgai 1 tiket tok berdikari kt tmpt org
kite tw awe budak baik,,pndai jage diri,,,
tp kite lebih taw,,yg adeq kite sorg ni nakal,,
kadang2 wt somting ikot kple dy jerk,,
tu yg kite risaw,,,
sory sbb bz smpi x smpt nk slalu cntc awe,,,
sjak kite tengah sem ary tu,,kite bz ngt,,sory ye deq,,
mule2 tu saje bz kn dri,,x maw pk pasal ejan,,sbb nk buang dy dari idop kite,
tp last,,,ngn seme org yg jaoh kite kurang cntc,,
hhuhuhu,,rindu awe,,,lame x jmpe awe,,n borak mcm dulu,,
rindu nk tido sblah awe,,borak2 pai telelap,,,
rindu nk g makan same2,,g mandi sme2,,,bangon sme2,,g skul same2,,, g surau same2,,men keja2 sme2,,
lepak surau mel stdy sme2,,stdy same2,,ingt lg,,awe gdh ngn aten pasal blok,,da tu bgn tido tgk kite,
berjurai air mate jatoh,,heheh,,rindu nk tman awe mlm2 g tipon,,,hihih,,curik2 gune fon,,
nakal ek kite dulu,,cop mesen,,keja mesen sape dpt dlu,,kt meje makan,,tunggu ejan kecik,,
hihihi,,,,rindu bende tu seme,,,
kite sentiase igt ape yg terjadi antre kite,,

i treat u like my sis,,,(~_~)
glad coz have u nadzirah(~_~)
hope u happy always with your life,,but 
dont dare u forget me okeyh,,
luv u deq,,,
jage diri baek2,,,
ngn sape pon awe berkawan,,,
jgn lupe ibu bape n cite2,,
belajar cinte diri sendiri lebih dpd org len,,
im always beside u,,4 evar(^_^)



Sunday, 8 July 2012

sahabat? ape tu


sahabat???
ape tu......
kawan???
ape pulak bende tu....(-_-'')

org ramai keliru antare sahabah dgn kawan,,
bg sesetengah org, bnde tu sme je,yg beze cume ayt..
tp..4 me, bnde tu laen,,
mungkin mksd yer hmpir sme,,tp x sme sbnr nyer,,,

kawan :
 teman tok  bergembire,ade di mane situasi dmane kite berade,
sbgai contoh,kwn kt sekolah,1 kelas,kwn borak,kwn g kantin,kwn g toilet,,
bende tu len2 kn,,ade kawan yg ske borak ngn kite time dlm kelas,
tp kwn yg slalu borak dlm klas tu x smestinye tman kitet g kantin kan,,,
kawan ni,,kdg kale rapat bile perlu shje,,bukn untk stiap mase,,
kebiasaan nye kwn ni ade ble kite cerie je,,,bile susah..kadang2 saje mereke bersame kite,
kawan sntiase ade bile mereke perlu kn kite,,tp,adekah mereke seme yg kite panggil kwn tu akn ade bersame kite setiap mase,??...

sahabat:
sahabat pule..dy pnyer taraf ats skit dpd kwn,ikatan dy lagi kukuh,,
sahabat adelah seorang yg sangt dipercayaioleh diri kite,
kite berase sngt slese bile ngn dy,dan mnjd tmpt untk meluah sgle rase n prob,
sahabat sntiase ade kt cc kite untk tenang kn kite bile kite ade mslh,
menjadi pendamping yg setie bile kite dlm suke atau duke,
adekalenye shbat lebih memahami diri kite dpd kite sndri
bijak mentafsir aty n tingkah laku kite,,
sbb shbt sngt setie dan sntiase taw ape yg ade dlm aty shbat nyer,,
percintaan yg kukuh bermule juge dpd hbgn persahabatan,,
mcm mne nk bercinte klu dy x jd shbt kite,,btol x?
sahabat ni,,, 1 dalam sejuta,,susah nk jumpe,payah n jage,,
tp,,bile dpt knal pasti,,siape dy,,pegang dy erat2,,
sbb sahabat setie,,memg tiade ganti,,,
istimewe nye shbat ialah?
taraf dy lebih tinggi dpd kekasih...
nk taw knp?
sbb,,cube korang pk,,
ade orang,,nk kapel akn mx pndgn sahabat,,
bile gadoh crik sahabat,,nk luah prob,,
bile putos o nk putos pon,,mx bntuan sahabat,,
haaa,,besar kn nilai sahabat ni,,
sbb tu aq lg sayang sahabat,,
dan sngt penting kn sahabat dpd cinta,,
cinte tu pnting,,tp sahabat lagi penting,,,
jadi,,,sayangilah sahabat anda,,selayaknye dy harus di sayangi,,





Monday, 2 July 2012

FLyinG WiTh0uT WiNg t0 y0uR HeaRt ('',)

ehem2,,,entry kali ni,,di tujukan khas buat kekasih hatiku SHINICHI KUDOU

hihih,,,encem x boy saye??
hencem kn??,,
ni la kekasih ayt saye!!
knp saye suke dy eah??? 
kenape eah???...
banyak sbb sbnryer,,
1. dy cool
2. x tunjuk perasaan dy
3. seorang yg penoh misteri
4. ade care sendiri selesaikn masalah
5. suke wt saye sakit aty,tp dy sorg je tw nk ubt sket tu blik

*wah,,,bile azie da feeling2 jadi ran,,ini lah hasil nyer,,wakakaka,,
nk wt mcm mane,isi kekosongan idop time ade kt uma,, x ley nk kate ape la kanz,,
setiap episod aq harap dy muncol,da mcm ape da,,kalah ran kot! hahaha,,,
nak carik boy mcm dy,,,tp,,ade ke ek??..kalo ade,,, aq nk dedicat someting untuk boye tu,,


my destiny

I’ll get your love in this world
Now I've seen the dancing lights I'll never forget them, the riddle is solved

These days I’m spending with you
Are undoubtedly still as friends, and always will be
I can’t stop my tears from overflowing
I’m going to tell you about everything I’m losing

I want to tell you about the ache in my heart, even if it's just a little
No matter how much experience I gain, I’ll still be confused

In this time, that you’re just letting slip away
I’m feeling a love I can’t adjust to, that becomes a mirror
This spark isn’t intentional
Your mysterious signals are challenging me

Your heart will reach me soon
But I’m so anxious, I want to see you right now
When I have your puzzling love
The world will be reborn; when I open my eyes it will spread out limitlessly

I want to tell you about the ache in my heart, even if it's just a little
No matter how much experience I gain, I’ll still be confused... (~_~)

seandainye aq jumpe som1 yg pelik,,misteri,,yg susah untk aq fahami,,
aq kasih je dy lagu ni,,kanz,,tande aq selalu migren sbb dy,,hihihi
tu kalau,,,kan,,tp sampai bile maw kalau2 ni ek??
ahhhhhhhhh,,,aq pon x taw,,,


mood : stiil in freedom (~_~),,yooohoooooooo!!!
video

ni la lagu jepon yg sentiase bermain kt aty,,
actually,,aq minat n crik lagu ni da lameeeeeeeeeeeee sngttttt2222222222,,
tp x jumpe2,,ni lpas setaon bru aq jumpe,,aq taw mse aq dok tunggu serult stpm,,
ni da abes 1 sidang kt u kaw,,,baru aq jumpe,,
xpe,, yg penting aq masih minat,,>_<
saye ni setie taow,,x mudah berpaling tadah,,hihihih

dah2,, len taon t i merepek lagi yer,,,nk sambong deting ngn my #SHINICHI







Saturday, 30 June 2012

Cerita hati,,*_*

''Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi''

sedap la ayat ni,,,mane dapat ek??
mane lagi,,,lagu ler,,
td dlm krete dgr lagu ni,,
jatoh aty pulak...
bukan jatoh aty ngn pemilik suare,,
tapi jatoh aty ngn lirik lagu ni,,,
rase mcm kene ngn jiwe ni pulak,,,(~_~)
ni la orang sastra kn??...ape yg di dengar,d bace,sme nye,,,kne ngn dy jerp
tp ini seriusss,,memg aq suke lirik dy yg ni,,,
lirik dy pnjg lg,,tp part yg ats tu je yg aq suke,,
sbb aq suke???
1.. dy mention awan,,,aq memg ske tgk awan wktu pg o ptg
2.. dy mention warne kegemaran aq,, biru,,
3.. aq suke langit cerah! aq rase aty tenang n happy sngt2,,
4.. hati aq sntiase ad pasang radio,, pepatah aq sng je "setiap word,ad lagu''

seme berkait ngn alam kn???
harus ler,,,aq ni kn pencinta alam,suke kedamaian,,cewahh,,,time ni la nk aman kn
padahal aq yg ske wt hiruk pikuk kt tmpt awn,,
tp xpe,,skali skale nk perasan kn,,,ape boley buat,,
no work to do...so,,, juz do wat i wan,,he,,he,,he,,
kadang2,,meluahkn rase dgn alam ni pon bes jugak,,
ckp ngn org,blom tentu org tu pegang rahsie kite kn?
bek luah dekat alam,,
alam x kn bohong kite,,,dan,,alam setie pade manusie,,
wahh,,,ni la,,efek bce sungai,,,(tibe2 teringat dr jat!)
kadang2,,,aq rase,,kosong,,,dan,,,waktu2 kosong ni la,,
aq berfikir tentang alam,,suke alam,,
ape yg aq suke?
dok kt ujong jeti kt kg,,menghayati keindahan alam
oh,,, so swett,,,(~_~)
bg taw air,,,,kite nk jmpe dy dy,,air akn timbolkn wjh dy
bg taw awan,,kite nk tatap wajah dy,,kt awan akn terlakar wjh dy
bgtw angin,,kite rindu dy,,angin akn smpai kn salam rindu kite kt dy,,
hebat kn kuase alam,,
so,,,sayangilah alam sekitar anda,,
untuk kepentingan saye,,hihihi,,>_<

Friday, 29 June 2012

oh my blog!!

setelah sekian lame x update blog,,,
baru kali ni update,, 
maw x besawang blog ni,,,bz ngn exm,,
stressssss,,,!!!!!!!!!!

nak update status pon da x smpat,,fb pon tgk da xde feel da
kt twet je smpat,,
tu pon bergosip ngn adeq bradik tiri (~_~)

now,,, i get my life back!!!
hohoho....


petang ni,,nk wt gaye mcm ni,,,
jerit kuat2 kt jeti,,,hihihi

Tuesday, 26 June 2012

jodoh??

sejak da asyik meroyan kt usm ni,,
tensyen stdy la kate nyer,,,
asyik dgr lagu kahwin ngn lgu raye jer,,,
actualy,,aq x bukak,
tp mumy ngn coet yg bukak,,
memg aq layan depa bukak,,

tp hati aq jadi rawan ngt,,
raye dan kawen,,mimpi burok bg aq,,
sngt burok,,,
sbb,,mse aq form four,,,
aq clash ngn boy aq yg aq knl dpd drjh empat,,
dan aq clash pade malam raye,,
yep,,mlm rye tu baru aq btol betol,,,lepas kn dy dpd idop aq,,,
tp dy da janji,,
perlu ke aq pegang jnji tu?
tu yg aq tny mumy td siang,,,
mummy kate lupe kn jnji tu,,,
huhuhe,,,mummy x tw pon tu pasal jnji ape,,,
sebab janji tu,,aq x keberatan nk tgal kn ejan,,
sbb jnji tu lah,,,,aq susah nk syg org len,,,
dan sekarang,,,aq rase nk pasti kn,,apekah dy ingt jnji tu?
ingt lg ke dy kt aq,syg lg ker?Tros ikt perkmbgn aq ker?
dan yg paling pntg,,tolong bg taw,,adekah dy akn tunaikn jnji tuuuu?.?
kalo da x maw pegang jnji tu,,,aq nk teros kn khidupan aq,,
bukak bku baru,,,,
wlupon hati masih mengharap,,tp sekurang2nyer,,
aq bersedie trime berite yg dy mendirikn tende biru,,wlupon bkn dgn aq,,,
aty aq da memberontak nk taw jwpnnyerll, da tige taon aq menunngu tnpe kaba,,,
form five ade
g cntc,,upper six pon ade lg,,,
tp slpas abes exm ,,n skunk ni,,,aq da x pasti,,,
plesss,,,,,,,aq nk jwpn,,, aq sedie trime knytaan y dlm aty dy,,,sekelumit pn xde pasal aq
g,,,
bia aq blaj tok teros lupe kn dy,,,,
hurmmmmm.,mood x tenang,,,!!!!!!!!!
serius xde aty nk balik johor,,,,

Friday, 8 June 2012

sEiNdaH SaKuRa



Sering harungi sendiri kekurangan diri

Hanya tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan tanganmu kala hilang arah

Masihkan hadir jua menepis gelora
Tak kala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada dijiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang dihati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku disana

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta



Saturday, 12 May 2012

kenalan-->kawan-->teman-->sahabat-->bff


Kau ada dikala ku suka,,Dikala ku dukasetiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu,,setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu,,Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis, Hidup ku
Kau lah yang di situ,,Setia menunggu ku
Kau lah yang satu,,Menjadi sahabatku
kau ada di kala ku jatuh,,setiap bangun ku
terus menemaniku tanpa rasa jemu
kau ada di setiap tawa,,di kala bahagia
kau menjadi sahabat ku selamanya
kau lah yang selalu Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis,,Hidup ku
Kau lah yang di situ,,Setia menunggu ku
Kau lah yang satu,,Menjadi sahabatku
Kau lah yang selalu,,Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis,,Hidup ku
ku tahukau kan selalu ada,,ada dirimu
dan ku harap kau jua rasa begitu
Kau lah yang selalu,,Selalu menemanikuMendengar kisah pahit manis Hidup ku
Kau lah yang di situ,,Setia menunggu ku
Kau lah yang satu,,Menjadi sahabatku


sedap kan lagu ni,,,, swet ngat,,aq baru perasan lagu ni,,aq x pasti ni lagu baru ke x,,
but some one bg lagu ni tande dy hargai aq sbgai kwn dy,,, swet kn,,hahaha ,,
bukan senang orang nk dedicate lagu untk kite kn,,(~_~)
lagu ni wt kn aq teringt kt some1 ,,
wah azie,,minggu ni ko kesepian sbb bff ko xde,,ko keje ingt mase lampau je kn??
tp,,tu la keperibadian historian girl,, (~_~)
suka mengenang dan x kn lupe mase lampau,,,>_<''
huhuhu,,, keredhaan la kanz ayt ni,,
mane nk mule ek,,,sbb byk ngt bnde nk luah...
ha!!,,, 1st is,,, pic kt ats tu,,kompem2 la sme kenal,,ran n shinici kn,,aq post pic tu,,sbb 
tu la ibarat aq ngn membe aq,,tp kami x de fall in love mcm ran ngn kudou tu,
juz,,,kami memg rapat mcm tu,,, 
apong!!! tu la nme manje membe aq,,tp skunk dy da x bg aq pgel dy ngn nme tu
dy budak yg nakal mcm aq,,byk ckp,,sbb budak pidato,,pergerakan pantas,
sbb dy budak tari mcm aq jugak,,pandai mengarah,,sbb sme2 jd pengawas asrama mcm aq jugak,
bdan x boncet o gemok,,sbb kuat tawaf 1 skul,,pon sme mcm aq jugak,,,
result sengal2 ubi,,pon mcm aq jugak,,sbb slalu ponteng kelas,,huhuh
dy sangat memahami aq,,syg dy,,dy ley bace riak muke aq,,
aq sedih,,dy tw,,aq suke dy tw,,penasihat yg cemerlang,,
kawan ponteng,,sampai 1 skul ckgu carik kami!!
haha,,awek dy selalu jeles kt aq,,motip!! 
sbb aq selalu iron bju dy kt hostel,,wah,,awek mane yg x jeles!!
tp nk wt mcm mane,,kami memg rapat,,terlalu rapat,,mane x rapat!! name kami dekat2
NURAZIFAH VS NORAZIZI (kan,,,dekat2 kan)
hahah,,tu la keistimewaan kami,,
cikgu 1 skul taw kami mcm belangkas,,, (~_~)
knp aq rapat ngn dy?? aq selese,,ade kawan yg memahami mcm dy,,
aq sgt2 syg dy sbgai kwn aq,,x maw kehilangan kwn mcm tu,,
tapi,,sejak dy msk uitm shah alam,,aq da jarang cntc dy,,ye la,,aq ngn stpm mse tu,,dy dip,,
ni aq smbg deg,,dy pon smbg,,,kawan aq sorng tu memg hebat,,aq tumpang bangge,,
mule2 aq sedih,,dy x 1 u ngn aq,,tp aq tetap redha ketentuan,,,thennnnnnnnn
disebabkan aq redha,,aq jumpe lg seorang kawan yg boeh di kate kn memahami aq,,
suke kawan ngn budak tu,,baik,,memahami,,berjiwe lembot,,  yg paling penting,,
aq x perasan,,sejk bile aq mule rapat ngn dy,,
aq selese kwn ngn dy,,n mungkin lebih dpd aq kawan ngn apong tu,,dy orng byk persamaan
sory,,bukan nk banding kan,,tp tu la hakikatnyer,,bile aq ade kt sisi dy,,aq dpt rase mcm aq ade dekat ngn apong
rase selamat,,n boleyh jadi diri sendiri,,x perlu jage etika bagai,,hahaha,,tu yg paling penting,,
dy paham aq kot,,aq syg dy sbgai seorang kawan,,n aq x maw kehilangan kawan yg bek mcm dy,,
kerenggangan aq ngn apong wt aq sedih seketike,,tp aq dpt crik pengganti yg baik,,wlupon bukan dy,,x sme mcm dy
tp ttp wt aq bersyukor,, ade kawan di kale aq kesepian,,kesusahan,,di kale aq perlukan teman utk luah kan rase,,
orang yg ley wt aq senyum time aq kusot,,orang yg boley tenang kn hati aq,,
care dy orang tenang kn aq berbeze,,tp aq tetap bersyukor,,(~_~)
hope aq x kehilangan seorang kawan yg sangat berharge,,
wlu ape pon yg jd di mase hadapan,, Amin,, (~_~)


ape motif aq post pic ni ek??
aq pon x pasti,,hahaha
tp kn,,pic ni ade makne di sebalik nyer taw,,
kenangan yg x kn aq lupe kn,,
time aq dlm bilik aein,,aq chat ngn membe aq,,
then dy kate bulan cntk eah mlm ni,,
aq pon p la turon tgk,,
yes,,bulan memg cntik gler2 mlm tu,, (~_~)
aq call dy mel tgk bulan,,dy pon ngh tgk bulan jugak,,hahaha
yg bes nyer,,,membe aq tu penakot!
da aq men takot2 kn dy,,phone dy hang,,
memg sadis betol,,
maaf la ye lufy,,aq x sengaje wt phone ko hang (tp dlm ayt suke!)
aq x menganggap diri aq umpame jenis bntg dlm tu,,
aq cume menggambarkan,,
aq dan seorang kwan,,sedang tgk bulan,,di perantauan (usm)
cube tgk,,binatang tu ade bwk beg kn,,
mungkin dy penat merantau,,
bile wktu mlm,,tgk bulan,,dpt rehat kn diri,,
sure tenang kn,,
mcm tu la aq kot,,
tensyen2 kt usm,,
then,,bile da x taw nk wt pe,,
pegi tgk keindahan alam ciptaan Tuhan,,(~_~)
sambil bersyukur dpt tgk keindahan tu,,
sambil bersyukur ade kawan yang mmpu wt hati tenang 
di kale aq kesepian,,kekusotan,,kebingungan,,
then i'll smile like aq baby,,,(~_~)


my adopt family,, (~_~)

tersebut lah kisah sang kancil datang beramai2,,, bersama kaum kerabat angkat nya,,,(~_~)
ape motif tulis bnde ni??,,, ermm saje nk luahkn rase,,,nk crite kt bff,,dy balik kmpg pulak,,
so,,luah kn aje la kt sini,,,(~_~) da nasin badan ko azie,,nk wt mcm mane,,trime je la,,
dear my online dairy,, u nk taw x,,i rindu kan waktu i kecik2 dulu taow,,,
u nk tw knp?? sbb dulu i ade orang guide >_< 
gedik x i??? x kan,,, manje x i???? of coz thats me,,,^_^
teringat zaman skul dlu,sme x maw caye aq ank sulong
awat!!! sbb i xde tokoh jd ank sulong ker??? ...x de la,,dyorg kate sbtgk gye aq mcm ade kakak n abg

memg la ade,,kakak n abg angkt,,
mane nk mule ni eahhhhhhhhhhh.... blurr kejap
i nk luah kn kt u la my dairy,, i rindu kt kakak i,, siti salmiah marsidi,,
u taw knp i rndu kt dy??? sbb melalui dy,,i dpt rase kasih seorang kakak taw
i x kesah,kakak i tu nakal,pemalas,,n orang kate dy tomboy,,
ape i dulik!!  dy syg i mcm adeq dy,, guide i,, jage i,, sayang i,,, so i syg la kt dy blek,,
ha,,,ni la akaq aq,,,sory ye kak,,adq amek pic akq curik2 kt fb..huhuhu,,,
tp akq x maw mara tw,,pic yg akq bg tu,,adeq bwk g usm taow,,, tnde adq syg lg kt akq
akq memg bek,,,sbb akq slalu mnje kn adeq kn,,,adq tw,,akaq rmai adeq angkt lg,,
selain adq,,mule2 dlu memg adq jeles gler2!!! tp adeq sikit2 ley trime bnde tu,,
sbb adeq tgk,,akq lebih kn adq dpd adeq2 akq yg len
tu yg wt adeq bangge tu,,,
akak!!!!!!!!!!!!!.... adeq rindu kt akq,,
bkn skunk ni je,,sejak adq form 4,5 6 n kt u,,
sbb time tu akq da xde,,
adeq igt lg,,akq dlu mse adq form 1,akq slalu dtg dorm adeq
sbb adq kt dorm D kan,,tp adeq stil jual mahal n malu kt akq,,
mse form 2,,adq ske gler taw,,sbb dpt 1 dorm ngn akq,,
tp dorm C tu besa gler2,,akq belah dpn,adeq blah blakang,,
tp mse da tengah2 ton,,akq pindah blakang,,tido ngn adq (~_~)
happy gler adq mse tu,,
maw x hapy,,tiap2 pg ade orng kemas kn katil adeq,,
suboh2,,akq lipat selimot adeq,,bile mlm,,akq slimot kn adeq,,
akq seting bju skul adeq,,akq mandi seng adeq
klu adeq dmm,,akq jge adeq,,akq suap kn adeq mkn,,
suke nyer adq time tu,,
time tu plak kt hostel kite,,,da dok betape 2 bulan baru dpt balik uma
tp adq x kisah,,sbb adq ade akak,,,
time form 3 plak,,
kite pisah dorm,,tp akak dok sebelah dorm adq je kn,,>_<
tiap2 mlm akq tido kn adq dlu,,
da tu suboh2 akq kejot adq bgn tido,,
rindu nk time2 mcm tu,,,
bile nek form 4,,adq bwk fon,,akq slalu topup kn adq
wlupon akq bru abes spm,,x keje lg,,
akq sanggop crik wet untk topup kn adeq,,
akq memg kakak yg terbek penah adq jumpe,,
adeq tw akq snggp wt pape je untk adeq kn??
sampai adeq soh akq tuka keje kt penang pon akq kate okey
n akq akn pk kn,,, aduhai akak!!!
sayang nyer akak kt adeq,,
adeq rindu wktu dulu2,,
wish akq cepat2 mai penang,,klu akq sewe kt penang ni n keje kt sini,,
kompem2 adeq jd budak petas,,huhuhu >_<

klu ade akq,,4 sure ade abg kn???
ni abg aq!! 

alamak!!!askar wataniah mane ni???
sape lagi,,my abg la,,
azwanizam,,,
encem ??? smart kn??
aip2,,,laki orang kot!
hahaha,,,, abg!! jangan tembak adq sbb adeq curik pic abg tw,,
adq x jual pon pic ni,, >_<"
bile kite jumpe ek??
oh,,,time adeq form 1,,abg form 5 kan mse tu,,
adq ske sore abg,,abg budak nasyid,,
sore abg sedap,,abg budak pandai,,
smart je,,
tp abg x pandang adeq time tu,,
abes spm,,abg g plkn,,da tu teros abg mntak askar kn,,
alhamdulillah,,rezky abg kt situ,,
then bile mase kite slalu cntc kt fb,,n abg cop adq sbgai adq abg..
adq pon x tw,,huhuhuh,
tp yg penting adeq syg abg mcm abg adeq taw
abg matang,,selalu ingt kn adeq,,
abg ni jenis suke mnje kn budak2 bwh abg kn,,
adq suke abg slalu mnje kn adeq
u treat me like your own younger sister,,
bile ade prob,,adq slalu crik abg,,
adeq gadoh ngn kucing ponnnnnnnn,,,adeq ngadu kn,,
tp ton ni adq rase kehilangan sngt tw
dlu,,adq tersandong batu pon adeq crite kt abg,,
tp skunk,,adeq sndri yg rase adq x patot bwt mcm tu,,
adq bukan ape,,adq x berani da
abg skunk da jd suami orang,,
adq x maw akak pk bukan2 pasal adeq,,
adq penah chat abg,,,skali akq balas,,
memg la abg tu,,abg adeq,,tp adq takot,,,
takot orang pk bukan2,,
adeq memg nk joh kn diri dpd abg...mule2 adeq x boleyh
tp last2 adeq boleyh,,sbb,,adq ade kawan tmpt adeq luah kn rase
adq g tw dy,,adq rase sedih sbb da xde abg adeq mcm dulu
abg sndri perasan kn,,skunk ni adeq da jarang kcu abg,,
bukan x maw,,tp adeq taw abg bz,,
ye la kn,,abg keje kt N9,akq plak kt perak,,
abg asyik ulang alik ke sane je,,
abg pon ade mengadu penat kt adq kn,,
adq kesian kt abg,,tp nk wt mcm mane,,tu la dugaan abg,,
adeq hapy abg ade akaq,,dy ley jge abg time abg sket,,
so adq x risaw ngt la,,
ye la,,lutot abg yg pecah time latihan payong terjn nk g lubnan ary tu pon bru nk elok kn
xpe,,,adeq sntiase doa kn yg terbek untk aabg adeq sorang ni,, (~_~)

okeyh,,then,,the most person i miss is,,,

ni adeq comel aq,,,swet kn??
name dy syahrizan bin saat,,
mcm mane aq ley minat dy??
seme berpunce dpd meje makan asrama pusat pengerang
aq slalu nmpk dy makan,,dy ni pemalu tw,,
dy sngt sopan,,pendiam,,x byk ckap
aq plak jenis suke kacau dy,,last2,,aq jatoh aty kt dy
aq nk dy jadi adq angkt aq,,, nk sngt,,
tp hubungan aq ngn dy tergantong,,
dy la insan yg penah wt aq nges sbb stress sbb pk kn dy,,
tp bile aq putos ase ngn dy,,dy akan datang kt aq,,
aq rindu saat nk pakai baju tersame ngn dy,,
hahaah...giler kn,,seme baju dy aq taw,,
dy suke wrne merah!! kt usm bile aq rindu dy,,aq pakai bju merah 
kawan bek dy penah tnye aq,,, 
kak zifa,,,knp kak zifa minat kt ejan,,,oh my dairy,,n wt ape jwpn aq??
ni aq jawap kt membe dy,,sure mmbe dy smpi kn kt dy
aq jtoh aty kt dy,,time dengar dy azan,,,then sayang kt dy,,
mase dy imam kan solat,wlupon dy baru tingkatan dua n aq lower six mse tu
then aq kasih kt dy,,sbb setiap kamis malam jumaat dy jd ketua bace yasin kt surau hostel
aq jadi rindu kt dy sebab dy selalu bace Al-Mathurat selepas solat magrib..
hebat x care aq minat dy,,
aq jadi pemerhati dy,,sbb dy jalan tunduk,,x suke pandang mate perempuan,,
sangat sopan,pemalu,santun,,berbudi bahase,,
yg paling penting,dy penyabar,,x penah tunjuk mara dpn aq
stiap kali dy wt silap msti dy bagi ikrar,,
dy x kn ulang salah dy kt aq,,
aq x sabar nk blek johor,,nk g hostel,,nk jmpe dy,,
dy da besar da skunk,,da setahon aq x jmpe dy,,last dy call aq time dy nk pmr,,
ni dy da tingkatan 4 da,,aq tuko no fon,,kompem la dy x dpt cntc aq,,
Ya Allah,,aq rindu insan yg slalu buat aq nk dekat ngn Kau,,
moge aq di pertemukan dgn dy 1 hari nanti,,Amin,, (~_~)


pelik ker aq?


oh beger,,,aq suke makan ko,,,tapi,,,
aq baru sedar,,,aq ade habit pelik skunk kalo makan ko,,
actualy,,da lme perasan,,
tp sbb kne tegor,,, tu yg kompem la ap yang aq buat
aq amek mase 1 jm kot nk abes kn 1 bege,,,
hahahahaha.... >,<
orang lain da lme siap,,aq bru nk mkn setengah,,
ape nk jd ngn aq ni,,,
slalunye aq x mcm ni,,
tp knp ngn aq ni???
aq x de jwpn,,, x tw,,,aq x tw,,,

cinta ke ni????

ape da jadi ni???
kejap nk clash...kejap sambong balek,,, (-_-'')
kejap kate da x maw,,,tp g dating lagi!!!
esk dating lagi,,,ahad dating lagi,,,
oh,, pengakap ku,,, 
aq da x pasti aq cinte kt ko ke x,,syg tu ade,,tp da x tw ade kt mane..>_<
mugkin di celah2 longkang barangkali,,,^_^


cube ko tgk bek2 pic ni azie!!!
time ni ko syg giler kn kt pengakap,,
tp skunk mane pegi sayang tu?????
mane azie!! mane!!!
aty jawab : no answers,,silence to death (-_-'')

Friday, 4 May 2012

raining fox

today is raining fox again,,, (-_-')
nape eah?? bile hujan panas aq teringat kt someone,, >_<
banyak kenangan kot time hujan panas ni,,,
korang tw x lagenda zaman2 dulu pasal raining fox ni??
kompem x tw kn,,,meh beta cerite maw???
okeyh anak2,,dengar cerite cikgu ni baek2 eah
cbe anak2 tgk,,orang kt dlm pic tu tengah buat ape??
dy tengah main??? hujan,,,,,>_<
eah2!!! slah tu,,
dy bukan tgh men hujan,,tp dy tengah dalam kesedihan
cube tgk dy,,sorang2 je kan,,
sedih kn muke dy,,
sorang2 pulak tu dalam hujan mcm kesepian,xde teman pon kn,,
xde orang nk bg dy payongkn??
kt jepon n korea,, hujan panas di panggil raining fox
depa doq kata,time ni,,
musang sakti sedang menangis sebab kesedihan,,
tp kt mlesie aq tuka plak theme dy,,
klu hujan panas o raining fox,,thats mean putera bunian sedang bersedih
hahahahaha,,,boleyh ke mcm tu??? boleyh kot,,perumpamaan baru tu,,
korang je x taw,,kan,,tu yg aq kenal kn tu,,(~_~)


ni la salah satu punce kesedihan berlaku,,
sebab hati,,,
bile hati sakit,,terluke,,sedih,,
sape yg x rase mcm nk nangis kn
bile hati da retak mcm pic dlm gmbr tu,,
nk tido pon xboleyh,,
pergi pusat sejahtre pon x gune,,doc pon x ley nk bg ubt
sb x de ubat saintifik yg boley rawat penyakit ni
ahlil nujum pon resign klu sultan soh ubat kn penyakit ni,,
tgk! punye la bhye penyakit ni,,tabib pon angkt bendere putih tau,,huhuh
tp,,,sape kate penyakit ni xde ubat???????
ade la,,cume tuan badan je yg kne pndai carik,,
kalau x carik,,memg x jumpe la ubt tu,,btol x??
mcm mane nk jumpe?? ade dlm hati sendiri la syg,,,^_^
knp dikatekan ade dlm hati sendiri???
sebab,,hanye hati sndiri yg ade antibiotik untuk bunoh penyakit tu,,
akal x boley tolong,,tapi hati ingt tu!!!
cube cari kekuatan hati,,,
tp carik ubt tu kne ade syarat tw,,bukn men gali jek,,ade kan makin retak hati tu
cari mse sudah tenang,,,mase fikiran da lapang,, 
sure jumpe punyer,,,wah,,macam taw2 je kn???
hahah,,,,msti la aq tw,,aq kn doc pakar hati dan perasaan,,, btol x??huuhh
sure la betol,,falsafah buat sendiri,,, >_<

 raining fox ni jugak boley mengakibatkan banjir,,
maw xnyer,,bile makin sedih,,makin lebat la hujan kn,,
hahah,,pepandai je aq buat pepatah kn??? 
patah ler hati bg sifalsafah bile aq mematahkan ayt2 yg sedap jd x sedap
okeyh2,,, meh sini aq bg tips nk hentikan raining fox tu yer,,
1st n the famous part is,,.
we must stop thinking about someting make u cry,,
jgn pk lg!!! ingt,,kalo ngh sedih2 je ckp kt dlm aty
'alamak! aq ni punce raining fox,bek aq benti nges sblm banjir >_<'
hah! boley x mcm ni??? boleyh kn,,, sure boley punye,,
kn aq slalu kate,,cakap kt diri sendri
'okeyh! aq kuat,aq x lemah,aq x kn rebah!!'
ayt tu simpel je,,tp ade mksod mendalam tw,,
korek2 la mksod dlm ayt tu,,
bile da taw maksod dy,,baru la hati tenang
then boley stop thinking,,
then,,yg paling penting,,,hujan akan berhenti!!! 
yeaaahhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!......( ^_~)

I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"
Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking
But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking

Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going
And I, I got to be strong
Just keep pushing onKeep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith,
# ingt x lagu ni,,,??? penah nyanyi  
dalam kelas LSP300 sangat lawak,,hahaha
maw x nye,,,mule2 kne nyanyi,,da tu kne wt free dance untk lagu ni
hampeh!!!! mis suke buli kami,, grrrr >_<
tp suke kn,,,,feel free,,like a child mse kelas ni kn,,
aq x kate aq ske lgu ni,,tp lagu ni mksd dy bes,,agk bermakne la
yg aq higline gne wrne lain tu lg bermakne,,sbb makne dy lg dalam,,
means yg aq paham pasal lagu ni senang jer,,
gigih,,berushe sedaye upaye untuk capai ape yg kite mahu,
memg susah,,,nk tukar kate hati sangat payah
lebih payah dpd nk daki gunung kinabalu tw
sbb nyer,,,daki gunung byk pakai akal pikiran,
tp nk tuka hati?? hanye hati je yg tuka,,,huhuh
nk dapat kn sesuatu yg payah,,ibarat mendaki gunung
semakin kite nk sampai kt puncak tu,semakin payah,
ye la,mse nk daki kt kaki gunung tu,,xde pape lg kn,,tp da smpi tengah tu
sure la kite da penat,rase nk patah balik kn??
tp kne ckp kt hati JANGAN!!!!
jangan patah balik,,sikit je lagi,,ayuh kaki! ko kene terus melangkah!!
tanam kn keyakinan g kite akan sampai ke puncak tu,
bia la dlm hutan kt gunung tu kne keja rimaw sekali pon,,
kite kene tetap berlari ke ats puncak! 
bukan berlari turun keluar dpd kawasan gunung tu,,,
akan baik kan,,msti kene bukti kan
yang puncak gunung akan di jejaki!
tande kemegahan pade diri sendiri sebab da berjaye push diri 
untuk melakukan sesuatu yg baik untuk diri sendiri,,
wah,,,byk bahase kiasan dalam ayt aq,,
moge anak2 yg membace nye paham..khahahah (~_~)

huhuh,,ini la bebelan aq yang agak panjang mengenai raining fox,,, da la penat bebel,,